TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve temelında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin denetleme altına kızılınmasında dayanak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Bapları tercihe gereğince;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en temel kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Makul bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını sağlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile alakalı firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE onayından kaydetmek sinein test kuruluşlacak kapılarını TSE ' nin sınav laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı ilkin olgunlaşmak üzere kullanma amacına ve kullanan nefer adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birfena insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden dünyaarı gerçek hareket gır konusu başüstüneğu sinein, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete ruhsat vermesi Yangın Merdiveni Kapısı gerekir.

Yangın bapları özellikleri alakalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kellelık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları düzgün olarak strüktürlmalıdır. Kapının far çdüzenışmasını bulmak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Fenomen namına gelen ekipler yangını kesik sürede kontrol altına aldı. Maddi hasar meydana gelen evimizdeki yangının çıkış nedeninin belirlenmesi bağırsakin inceleme mebdelatıldı. Mebde: İHLAS HABER AJANSI

Report this page